logo

natureРазвлечения

СПА хотел Парадайз е разположен сред борова гора. За любителите на пешеходния туризъм са на разположение специални теренни пътеки  и еко пътеки с различна степен на натоварване. В непосредствена близост е язовир Батак, около който има  отсечки  за джогинг с красива гледка към планината и езерото. Не далеч се намират язовирите  Малък Беглик, Голям Беглик, Широка поляна, Доспат, които са приятни места за разходка с лодка и краткотрайни излети. Местността е  предпочитано място за велотуризъм, планински туризъм както от опитни планинари, така и от любители туристи.
На 14 км от хотела се намира пещера Снежанка – една от най- красивите пещери в България. В село Дорково на 14 км от комплекса се намира и Палиоценски парк който представя находки от плиоцена, открити в палеонтологичното находище в местността „Елин кладенец”, а в непосредствена близост до него може да се посети и крепост „Цепина”. На 6 км е град Батак, където може да посетите историческия музей, Балиновата къща и църквата „Света Неделя”.
Предимството на хотел Paradise е, че предлага възможности за почивка по всяко време на годината. Красивата природа, живописнита гледка и самия язовир Батак правят к.к. Цигов чарк предпочитано място за почивка.
За любителите на зимните спортове се предлага оборудвана ски писта. на 20 км от хотела в месността свети Константин
Почивка през летния сезон в Цигов Чарк дава възможност за риболов на почитателите на този спорт. Във водите на язовира се ловят риби като шаран, сом, таранка, толстолоб, червеноперка и други. В него се практикуват спортове като кану каяк, предлагат се разходки с моторна лодка, джет или рибарска лодка.
Друга атракция е посещение на пещерата Лепеница и Снежанка. Хотел Парадайс е идеална отправна точка за някои от най-атрактивните маршрути, които ще Ви отведат до местности с уникална красота.
Парка на хотела е  отлично поддържан и предлага спортна площадка за волейбол, баскетбол и други игри, както и просторни зелени площи за отмора.

Разгледай галерия